25176542_sMedical Taping Concept is een prima methode ter ondersteuning van de oefentherapie. De tape zorgt ervoor dat de huid ietwat gelift wordt, waardoor de doorbloeding onder dit gebied verbeterd. Het geeft steun aan het pijnlijke gebied en de spierspanning wordt minder. De rekbare tape kan enkele dagen tot een week blijven zitten en u kunt hiermee gewoon douchen. Het voordeel van deze flexibele tape is dat je gewoon kan blijven bewegen. Dit helpt zelfs mee bij het herstelproces. 

De tape heeft de volgende uitwerkingen:

* geeft steun aan pezen en gewrichten
* geeft ontspannende of stimulerende ondersteuning aan de spieren
* geeft beter coördinatie/bewegingsgevoel
* stimuleert de doorbloeding, bij oedemen, bloeduitstortingen
* lost verkrampingen op
* herstel spierbalans
* is huidvriendelijk

Iedereen die al ervaring heeft met de methode en de speciale tape komt tot dezelfde conclusie: deze eenvoudig toe te passen techniek geeft verbazingwekkende resultaten, werkt snel en goed.

De tape is vrij kostbaar. Daarom rekenen wij een kleine vergoeding per keer van 1 à 2 euro. U kunt zelf een rolletje kopen van 5 meter lang en 5 cm breed. Het officiële merk kost 20 euro, het goedkopere merk kost 10 euro per rol.

Indicaties voor fysiotape zijn o.a.medical taping

* spierpijn na sporten
* kneuzingen aan gewrichten zoals een verstuikte enkel
* zwellingen na bv een kijkoperatie aan de knie
* littekens
* bloeduitstortingen
* spierscheuren zoals een zweepslag
* lage rugpijn 
* peesklachten b.v. tenniselleboog 
* kniebanden
* menstruatie pijn

Naast deze ondersteunende tape, krijgt u oefeningen om thuis te doen. Want alleen tapen is niet genoeg om blijvend van uw klachten af te komen. U krijgt bij ons inzicht in uw eigen houdings- en bewegingspatroon en leert deze te verbeteren. Want wij kunnen de nekspieren wel intapen, maar als u bijvoorbeeld een ongunstige houding heeft bij het lezen, dan zullen uw nekklachten nooit verdwijnen.

De tape kan een goede ondersteuning zijn bij sporters, bv. om de beenspieren in te tapen. Of bv. voor mensen met een tennis/golfelleboog. De verschillende tape technieken, zorgen voor diverse effecten.

 De effecten van fysiotape zijn:

* spierfunctie verbeteren door spanning in de spier te verminderen
* bloeddoorstroming en lymfeafvoer stimuleren
* pijnvermindering
* ondersteunen van het gewricht

De tape wordt soms gebruikt voor na een behandeling met Dry Needling.