Onze Specialisaties

chronische pijn

Chronische pijn (Netwerk)

Jane Peterzon is aangesloten bij het Netwerk Chronische pijn. Tijdens de behandeling brengen we samen in kaart wat chronische pijn is en wat de gevolgen daarvan voor u zijn en op welke manier u hier anders mee om kunt gaan. Omdat ieder persoon chronische pijn en de gevolgen ervan anders beleeft, maken we een behandeling op maat. U leert vaardigheden aan die u helpen omgaan met chronische pijn. U leert uw dagen beter in te delen. Met een betere verdeling van uw taken overdag, blijft er voor u meer energie over aan het einde van de dag. U zult zien dat u, ondanks de dagelijkse pijn, kunt leren om zoveel mogelijk uit het leven te halen!

orthomoleculair coach

Coach orthomoleculaire voeding

Wij hebben beiden de opleiding tot coach orthomoleculaire voeding afgerond. Marjan is bezig met de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Voeding is zeer belangrijk voor het lichaam. Om de kracht van de spieren te verbeteren zijn eiwitten van belang. Bepaalde tekorten aan vitamines kunnen lichamelijke klachten geven, waaronder spierklachten. Wij kunnen u advies geven over supplementen om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te ondersteunen. Marjan verkoopt veelgevraagde supplementen zoals vitamine D, magnesium enz. Deze hebben een ondersteunende functie om alle processen in het lichaam te verbeteren.

dry needling

Dry needling

Dit is een methode die ervoor zorgt dat verhardingen in spieren (spierknopen) ontspannen. Door deze spierverhardingen kan ook pijn ‘op afstand’ ontstaan. Door het gebruik van zeer dunne naalden worden spiersamentrekkingen opgewekt die het spierweefsel ontspannen. De naald gaat in de (pijnlijke) spierknoop/triggerpoint. Het pijnlijke gebied ontspant hierdoor en de spieren worden soepeler en herstellen sneller. Wij gebruiken geen medicijnen hierbij, er wordt geen vloeistof ingebracht.
Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij dry needling gebruiken we 1 naald. Dit is een onderdeel van de therapie en wordt vergoed mits u een aanvullende verzekering heeft.
Niet zo’n fan van naalden? We kunnen ook een sylopen gebruiken om de spierknopen te verminderen. Met een klein balletje leren wij u om zelf de spierknopen te verminderen, zodat u dit thuis kunt doen.

fascie

Fascia therapie (bindweefsel)

Fascie is bindweefsel dat om al onze spieren, botten, organen en gewrichten heen geweven is. Het zorgt er op die manier voor dat al deze onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn. De fascia geven uw lichaam steun en zorgen ervoor dat structuren binnen uw lichaam soepel langs elkaar heen kunnen bewegen. Zit de fascia te strak en/of is deze verkleefd, dan kunt u allerlei klachten krijgen. Wij kunnen de fascia losmaken zodat het bewegen weer soepeler gaat. Dit geeft over het algemeen een langdurig effect. Fascia losmaken doen we manueel, met een siliconen cupje of met een fascia-schraper. Marjan heeft opleiding gedaan bij FysioFysics om de fascia van organen en middenrif los te maken. Hierdoor wordt de mobiliteit van het lichaam verbeterd.
Met egel/fasciaballen leren wij u zelf de fascia los te maken met eenvoudige oefeningen voor thuis.

houding

Houdingscorrectie

Een juiste houding aannemen is heel belangrijk om klachten van het bewegingsapparaat te voorkomen. De belangrijkste houdingen nemen we met u door. Bijvoorbeeld achter de computer zitten, staan, bukken, strijken, tas dragen enz. Een oefentherapeut Mensendieck is DE expert in houdings- en beweegadviezen.

mckenzie

McKenzie therapie (bij hernia’s)

De McKenzie therapie is een oefentherapie speciaal voor hernia’s, die perfect aansluit op onze oefentherapie. Bij een hernia puilt de kern (nucleus) gedeeltelijk uit de tussenwervelschijf. Deze drukt tegen de zenuw aan en daardoor ontstaat uitstralende zenuwpijn naar de arm of het been. Deze pijn verergert vaak bij hoesten en/of niezen. De bedoeling van de McKenzie therapie is dat de kern weer teruggaat naar het midden van de tussenwervelschijf, zodat de zenuw weer vrij komt en de pijn verdwijnt.

medical taping

Medical Taping

Bij Medical Taping wordt gebruik gemaakt van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de rekbaarheid van de huid. Het is belangrijk om de tape in de goede richting te plakken. De tape zorgt voor ontspanning van de spier, geeft steun aan een gewricht of helpt de spier aanspannen.

psychosomatiek

Psychosomatiek

Marjan Zwetsloot is afgestudeerd als Psychosomatisch Trainer. Dit is gericht op mensen met psychosomatische klachten, slaapproblemen, chronische pijn en burn-out. Door vragenlijsten in te vullen van bv de energiegevers/energievreters of een dagboek van de dagelijkse handelingen, krijgt u inzicht in uw belasting en belastbaarheid. Door dit te verbeteren houdt u meer energie over voor de leuke dingen!

running therapie

Runningtherapie

Jane Peterzon heeft de opleiding tot runningtherapeut gedaan. Runningtherapie is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest? Wanneer u last hebt van deze symptomen kan hardlopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen.
Het is een therapievorm waarbij u met uw lichaam bezig bent, maar de effecten ervan zult u met name op psychisch gebied ervaren. Het is expliciet geen therapievorm waarbij uitvoerig wordt gesproken.
Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk.

slaap

Slaapoefentherapie

Dit een effectieve manier om uw slaapproblemen aan te pakken. Slaapproblemen ontstaan vaak door verschillende factoren waar u zelf veel invloed op kunt hebben, zonder dat u dat weet. Wij kunnen u helpen om u hier bewust van te maken en uw gedrag te veranderen. Vaak is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijke of mentale problemen. Samen gaan we aan de slag met u om de vicieuze cirkel te doorbreken. Wij beiden geven veel praktische toepasbare tips en oefeningen.

Scheme "All vitamins and minerals for human health." Micro and macro elements and vitamins in a circular scheme. The basis of a healthy diet.

Supplementen

Marjan Zwetsloot heeft de opleiding Van Passie naar Professie gevolgd bij de opleiding Nederlandse Academie voor Energetische geneeswijzen in Den Haag, verzorgd door Eric van Schijndel. De basis hiervan is het streven naar een goede balans tussen de acupunctuur meridianen. Deze kan verstoord zijn door allerlei oorzaken. Met (homeopathische) supplementen kunnen deze oorzaken opgelost worden. Bij de acupunctuur meridianen horen ook emoties, orgaansystemen, gebitselementen en spieren.
Marjan verkoopt in de praktijk diverse supplementen (zoals vit.D, magnesium, mineralen en lever/immuuncomplex). Dit ter aanvulling voor o.a. betere spierwerking of verbeteren van het immuunsysteem. Een tekort aan vitamines en mineralen kan diverse (lichamelijke) klachten geven. In de voeding van tegenwoordig zit helaas minder vitamines/mineralen dan vroeger. Daarom kan het verstandig zijn om uw voeding, indien nodig, aan te vullen met supplementen.

sykegrep

Sykegrep

Dit is geen op zichzelf staande behandelwijze, maar maakt deel uit van een Mensendieckbehandeling. Er worden handgrepen gebruikt om de spieren op te tillen, los te schudden en eventueel te verlengen of strekken. Ook worden er technieken gebruikt die gericht zijn op de gewrichten door bijvoorbeeld de spieren om het gewricht te manipuleren, schudden of op te tillen.
Wanneer oefeningen niet genoeg zijn om de klacht te verminderen of te verhelpen kan de oefentherapeut, manueel nog iets bij staan door Sykegrep toe te passen. Jane Peterzon heeft een cursus hierin gevolgd.

triggerpoints

Triggerpoints

Triggerpoints zijn verdikkingen in de spier. Als je hierop drukt voelt het beurs aan, alsof je op een blauwe plek drukt. Het veroorzaakt (uitstralende) pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Wij kunnen de triggerpoints voor u behandelen met dry needling, met de sylo-pen of met een balletje. Zo kunt u ze ook zelf thuis behandelen.